← Terug naar alle artikels

Rekenhof streng voor Dienst Administratieve Vereenvoudiging

De Dienst Administratieve Vereenvoudiging moet onze federale overheid eenvoudiger laten werken. Het Rekenhof lichtte de dienst door en is echter streng voor het beleid én de resultaten van de dienst.  

Volgens het Rekenhof stelde het beleid te vage doelstellingen en ondersteunde het de dienst onvoldoende. Een Federaal Actieplan voor administratieve vereenvoudiging bleef grotendeels dode letter “door gebrek aan beslissingen, middelen, versnippering van verantwoordelijkheden of beperkte afdwingbaarheid van acties.” Als we de federale overheid soepeler en eenvoudiger willen laten werken, zullen we het over een andere boeg moeten gooien. 

Lees hier meer over de bewuste audit: 

https://www.ccrek.be/NL/Publicaties/Fiche.html?id=3d450d93-3208-45d3-be6f-5e8b882a56cb

Geef een reactie